Изобилието на живота

Когато става въпрос за изобилие, мнозина ще свържат това с  материалната страна на живота – с материална сигурност и луксозен живот. Същността на истинското изобилие обаче не е свързана само с вашите материални притежания и финансови приходи. Тя е дълбоко свързана с това как се чувстваш с това, на което можеш да се насладиш и да споделиш в живота.

Изобилие – това означава, че имаме повече от това, от което се нуждаем. 

И често това е доста по-малко, от това, което сме свикнали да смятаме! Когато живеем в истинско изобилие, нашата енергия претърпява голяма промяна. Тя се издига до вибрациите на благодарност и удовлетворение.

Как можем да пренасочим енергията си към мислене на изобилие? 

Първо, трябва да признаем че живеем в една изобилна Вселена. Ние получаваме подкрепа и благословии по толкова много начини във всеки един момент!

 Понякога, когато преживяваме загуба или чувство на липса, може да се чувстваме обезсърчени и да се съмняваме в силата на Вселената да ни подкрепя, но именно в тези моменти трябва да си спомним този факт най-много. 

Може да изглежда противоречиво, но за да живеем в истинско изобилие, първо трябва да се почувстваме и да си представим това. Трябва съзнателно да разпознаем богатството на живота – и да се свържем с него с чувствата и мислите си, въпреки че понякога животът ни изглежда толкова далеч от този идеал.

Тези, чийто начин на живот вече е в изобилие, признават, че тези резултати са продукт на начина им на мислене. Ако установят, че не харесват резултатите си, те променят мислите, които привично мислят. Нашите мисли, нашите умствени модели, влияят пряко на живота ни и допринасят за създаването на това, което ни заобикаля, ситуациите, в които живеем, и условията, които имаме.

За да настроим ума си за истинско изобилие, трябва да признаем, че ресурсите по никакъв начин не са ограничени – напротив, те са безкрайни! 

Когато други хора се радват на просперитет и късмет, ние сме искрено щастливи от сърце! Ако има някакъв начин, по който можем да им помогнем и да ги подкрепим в техния път, ние го правим с удоволствие, защото знаем, че когато си помагаме един на друг, това допринася за колективното изобилие на всички и всички ние постигаме повече изобилие.

Тези, които имат мислене за изобилие, също имат увереност в себе си и своите способности. Те знаят, че техните мисли, чувства и действия могат да привлекат обстоятелствата и условията, които водят до истинско изобилие.

Така мечтите стават реалност и ти можеш да създадеш живот, който ти харесва да живееш! За да имаш този мечтан живот – трябва да си го представиш във всеки детайл – и да си представиш, че вече го живееш, да усетиш какво е чувството, без никакво съмнение или колебание! След това трябва винаги да мислиш и действаш по този начин – като човек, който вече живее живот, изпълнен с изобилие и щастие. Ако искаш да знаеш как мислят и действат тези успешни хора, научи повече за четирите архетипа от програмата LIFE, това ще ти помогне.

Финансово изобилие – в работата или бизнеса

Да имаме финансово и кариерно изобилие означава, че искаме искрено да допринесем и да създадем нови възможности – възможности за себе си и за другите. Новите идеи и финансовото изобилие се стичат естествено и без усилия в живота ни. Не сме алчни и не завиждаме на хората, които печелят повече от нас. Имаме изобилие от време, за да създадем живота и кариерата, които искаме да имаме, използвайки безкрайни възможности и ресурси.

Изобилие в духовността

В живота можем да имаме наслада и много енергия, но има изобилие, което ни води към по-дълбок смисъл на нашето съществуване. Това е изобилието в духовния аспект на нашия живот. Духовното изобилие означава, че сме насочени към изпълнението на пълния ни потенциал като духовни същества. Той ни свързва с източниците на истинско изобилие. По този начин ние няма да се чувстваме отчуждени от изобилието в живота си и то ще се проявява свободно и спонтанно, според нуждите.

Изобилие в любовта и отношенията

Нашата Вселена изобилства с любов и има безкрайно количество от нея за всяко същество. За да имаме изобилие в отношенията си, първо трябва да имаме истинска любов и състрадание към себе си. Трябва да вярваме, че сме толкова достойни за любов, колкото всяко друго същество, независимо от нашите недостатъци и неуспехи. Не бихме се съгласили с това да сме в каквито и да е взаимоотношения. 

Ще имаме ясна визия и очакване за мечтаните ни взаимоотношения. Представяме си връзките с хората, които обичаме в живота си, като изпълнени с добра, състрадателна и грижовна комуникация и действия. Ние се фокусираме върху качествата и условията, които създават добри взаимоотношения и виждаме те да се случват спонтанно и лесно в живота ни.

За да имаме изобилие във взаимоотношенията си, искаме да култивираме стойностите на щедрост и споделяне. Хората, които имат изобилието на добрите взаимоотношения не са центрирани само върху себе си. Напротив, имаме силни семейни ценности и мислим за доброто на всички – нашата общност, общество, цялото човечество. 

Ние сме взаимосвързани. Когато поставим щедростта и споделянето в основата на живота си, допринасяме за една наистина пълноценна, подкрепяща знанието, изобилието и мъдростта среда. Тогава, всяко наше действие се подхранва от енергията на изобилието във Вселената, енергията на благодарността и щастието.

Накратко, нашата Вселена е наистина изобилна – тя постоянно ни дава добри неща по толкова много начини. Светлината на слънцето, въздуха, който дишаме, наличието на питейна вода и разнообразна храна са само някои от начините, по който тя ни подкрепя във всеки един момент.

Когато и ние практикуваме истинска щедрост – и преместваме мисленето и думите си към истинска щедрост, нищо няма да ни липсва. Това е така, защото никога повече няма да искаме да „получим“ нищо. Нашият ум и мислите ни се пренасочват към честотата на даване и това само по себе си ще генерира изобилие и увеличаване в живота ни.

Когато поддържаме отворен и уверен начин на мислене, е лесно да вземаме добри решения, които идват от сърцата ни и които водят до истинско изобилие. Нашият пълен потенциал вече е налице, просто трябва да се възползваме от неговите сили и да превърнем нашия изобилен мечтан живот в реалност!

Култивиране на истинско изобилие

В семинарите Life се споделят методите и практиките за това как да издигнем съзнанието си до истинско изобилие. Благодарение на подкрепящата среда на семинара, груповите дискусии и срещи и споделения опит, участниците от семинара се научават как да поддържат истинско изобилие в живота си във всеки един аспект! 

Заповядай на следващия Семинар Life и приветствай енергията на изобилието и в твоя живот!