Съзнание, честоти и вибрации

Какво представлява нашето съзнание? И каква е връзката между ума и материята?

Професорът по психология Джонатан Шулър и Там Хънт от Калифорнийския университет в Санта Барбара са разработили така наречената резонансна теория на съзнанието. Това предполага, че резонансът – друга дума за синхронизирани вибрации – е в основата не само на човешкото съзнание, но и на съзнанието на животните и на физическата реалност по-общо. Всичко е вибрации!

Учените започват да доказват, че съзнанието ни е тясно свързано с Вселената около нас. Всъщност ние не сме разделени, ние сме едно цяло. Чрез вибрациите на нашето съзнание можем да достигнем до най-отдалечените пространства във Вселената и всъщност винаги сме свързани. Просто чрез промяна на честотата на нашето състояние на ума ние използваме огромния енергиен потенциал, който прониква във всяко пространство и всяка жива клетка. Ето защо това, което изпитваме във физическата си реалност, зависи до голяма степен от нашия ум и енергия – мислите, които обикновено поддържаме, възгледите ни за света, емоциите, които имаме и т.н. Изучавайки това, ние можем умишлено и съзнателно да използваме нашите висши умствени способности (интуиция, въображение, концентрация, мъдрост и т.н.), за да оформяме нашата реалност. След като разберем това, можем да използваме определени методи и практики, за да трансформираме живота си – в изобилие, добри взаимоотношения с другите, жизнено здраве и вътрешно щастие и удовлетворение.

Всички неща в нашата вселена са постоянно в движение, вибрират. Дори обекти, които изглеждат неподвижни, всъщност вибрират, трептят, резонират на различни честоти. Резонансът е вид движение, характеризиращо се с трептене между две състояния. И в крайна сметка цялата материя е само вибрации на различни полета. Като такава, във всеки мащаб, цялата природа вибрира.

Нещо интересно се случва, когато се съберат различни вибриращи неща: те често след известно време ще започнат да вибрират заедно на една и съща честота. Те се „синхронизират“, понякога по начини, които могат да изглеждат мистериозни. Това се описва като феномен на спонтанна самоорганизация.

Изследването на резонанса води до потенциално дълбоки прозрения за природата на съзнанието и за Вселената изобщо.

Същото се случва и в мозъка ви – невроните вибрират на определени честоти. Можем да ги променим чрез съзнателна практика – като медитация например.

Резонансна теория на съзнанието

Въз основа на наблюдаваното поведение на обектите, които ни заобикалят, от електрони до атоми и молекули, от бактерии до мишки, прилепи, плъхове и т.н., учените достигат до теорията, че всички неща могат да се разглеждат като поне малко съзнателни. На пръв поглед това звучи странно, но панпсихизмът – схващането, че цялата материя има някакво свързано съзнание – е все по-приета позиция по отношение на природата на съзнанието.

Всичко е свързано с вибрации, но също така и с вида на вибрациите и най-важното – споделените вибрации.

Но само желанието не е достатъчно, за да преобразиш живота си – трябва да се включиш в правилната вибрация и след това да мислиш и да действаш според това ниво на съзнание. Ако вибрацията ви се променя, със сигурност ще видите разликата в поведението си. И обратно. Можете да научите как да управлявате вашите честоти и да живеете живота, който наистина искате – просто се нуждаете от правилните методи. Ето защо в LIFE ви запознаваме с 4 -те архетипа на лидера и всички инструменти, от които се нуждаете. Започнете вашата трансформация с програмата Life и изпитайте промятната в живота си!

Регистрирайте се за безплатния уебинар, за да научите повече как да се свързвате с енергията на изобилие в живота си.